School: Clochar na Trócaire, Clanna Caoilte (roll number 7651)

Clonakilty, Co. Cork
An tSr. Treasa

1. (continued from previous page)
    an chuilm agus do leig sé an leitir as a bhéal le h-ais an lobhthair. Do léig an fear an leitir agus b'é a bhí innte ná cómhairle dó, an talamh abhí fé'n a chosaibh do sgríobadh. Do dhein sé amhlaidh agus láitreach bonn, do lionadh an áit le h-uisge. Do dhein an fear é féin do nighe san uisge agus tháinig sé amach as in a thánruith sláinte.
    Do leath an ráfla amach agus ba ghearr gur tháinig daoine ó chian is ó chómhgar cun an tobair. Ní stad dobh fós. - Gach blíain tagtar ann agus óltar an t-uisge ar mhaitheas a sláinte.
    Domhnall Ó Laoghaire
    Camus, Co. Cork