School: Clochar na Trócaire, Clanna Caoilte (roll number 7651)

Clonakilty, Co. Cork
An tSr. Treasa

bhfuil sé suidhte.

Sgéal ina Thaobh
    Tá fear darab ainm dó Mícheál Ó Ceotháin ina chómhnuidhe in-aiche an chaisleáin. Oidhche amháin agus é ag teacht abhaile ar uair an mheadhon-oidhche chonnaich sé falla mhór árd ag eirghe aníos ó'n bhóthair ar aghaidh an bhóthair amach. I slighe éigin bhí ar a chumas feachaint fé bhun agus ós chionn de ach ní thiochfadh leis in-aon chor é do threasnú. Níor mhothuigh sé aon rud do bheith as alt ar feadh na h-uaire ach tar eís tamaillín rith sé as an áit le scannramh. Thuit an rud ceadhna amach d'fhear eile san ceanntar ceadhna.
    Languages
    Eibhlín Ní Mhurchadha