School: Rathbaun (Mixed), Lisdoonvarna (roll number 15047)

Rathbaun, Co. Clare
P. Ó Loingsigh

Na Prátaí
    Chuirimid na prátaí gach mbhliadhain in ár bhfeirm .Sé m'athair a dheineann an talamh d'ullmhú na gcóir.Uaireannta chuirtear aol san gáirdín roimh ré agus uaireannta eile deintear an gairdín do romharú agus fágtar mar san go dtí aimsear an Earraigh .Sé talamh nuadh is feárr i gcóir an prátaí sa cheanntair seo nó bán.Sé an talamh chloch aoil is feárr i gcóir na prátaí mar tá sé níos teo .is insan iomairí a chuirtear an chuid is mór de'n prátaí ach mar sin féin cuirtear prátaí in drillí.Nuair a bhíonn m'athair ag chur prátaí in bán no talaimh nuadh is in na iomairí a chuireann se iad .No da mbeadh se ag chur seana-gáirdín ,is insan drilli a chureann iad