School: Moymore, Sráid na Cathrach (roll number 12036)

Milltown Malbay, Co. Clare
Séamus Ó Frighil

1. Do bhí fear ar chuarit i dtigh oidhche amháin. Do bhí na fataí síos ag bean an tighe agus bhí siad beirbhighthe ach ní thógadh sí suad iad go n-imtheóchadh an fear. Nuair a bhí an fear ag imtheacht thug sé an bhean suas go dtí an doras agus thosnuig sé a' tasbáint na réalt dí. Do bhí sé ag tabhairt ainmneacha na réalt dí leis. Do coimeád sé í ar feadg cúpla uair a chluig nó go raibh na fataí i bpraiseach. Annsan d'imthigh an fear agus thóg an bhean suas na fataí. Níor dhein sí acht na fatai a chaitheamh amach ar an mbórd agus do sgól sí a raibh san tigh.
    Na slate Rí = . . .
    An cam céacht= : : :