Scoil: Coill na Leac
- Suíomh:
- Kilnaleck, Co. Cavan
- Múinteoir: P. Mac Geibheannaigh
![Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0976, Leathanach 062](https://doras.gaois.ie/cbes/CBES_0976%2FCBES_0976_062.jpg?width=1600&quality=85)
Tagairt chartlainne
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0976, Leathanach 062
Íomhá agus sonraí © Cnuasach Bhéaloideas Éireann, UCD.
Féach sonraí cóipchirt.
ÍoslódáilSonraí oscailte
Ar fáil faoin gceadúnas Creative Commons Attribution 4.0 International (CC BY 4.0)
- XML Scoil: Coill na Leac
- XML Leathanach 062
- XML “How Colcannon is Made”
- XML “How to Make Porridge”
- XML “How to Make Boxty”
Nóta: Ní fada go mbeidh Comhéadan Feidhmchláir XML dúchas.ie dímholta agus API úrnua cuimsitheach JSON ar fáil. Coimeád súil ar an suíomh seo le haghaidh breis eolais.
Ar an leathanach seo
- Conas tras-scríobh a dhéanamh »Níl tú logáilte isteach, ach tá fáilte romhat tras-scríobh a dhéanamh go hanaithnid. Sa chás seo, déanfar do sheoladh IP a stóráil ar mhaithe le rialú cáilíochta.Má chliceálann tú ar an gcnaipe sábhála, glacann tú leis go mbeidh do shaothar ar fáil faoi cheadúnas Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License agus gur leor nasc chuig dúchas.ie mar aitreabúideacht.
- Bailitheoir
- Mary Masterson
- Inscne
- Baineann
- Seoladh
- Inishbeg, Co. Cavan
- You fill a skillet of spring water, and you put salt into it. Then you put it on the fire to boil, and when it is boiling you put oaten-meal on it, with your hand, and keep stirring while doing so and let it boil for an hour.
- First prepare a bucket of large potatoes then peel them and grate them, then make a little boxty bag about the size of a pocket made of linen. Through this bag the grated potatoes are squeezed very tightly, until no juice remains. Then these(leanann ar an chéad leathanach eile)