Scoil: Coill na Leac

Suíomh:
Kilnaleck, Co. Cavan
Múinteoir:
P. Mac Geibheannaigh
Brabhsáil
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0976, Leathanach 062

Tagairt chartlainne

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0976, Leathanach 062

Íomhá agus sonraí © Cnuasach Bhéaloideas Éireann, UCD.

Féach sonraí cóipchirt.

Íoslódáil

Sonraí oscailte

Ar fáil faoin gceadúnas Creative Commons Attribution 4.0 International (CC BY 4.0)

  1. XML Scoil: Coill na Leac
  2. XML Leathanach 062
  3. XML “How Colcannon is Made”
  4. XML “How to Make Porridge”
  5. XML “How to Make Boxty”

Nóta: Ní fada go mbeidh Comhéadan Feidhmchláir XML dúchas.ie dímholta agus API úrnua cuimsitheach JSON ar fáil. Coimeád súil ar an suíomh seo le haghaidh breis eolais.

Ar an leathanach seo

  1. Níl tú logáilte isteach, ach tá fáilte romhat tras-scríobh a dhéanamh go hanaithnid. Sa chás seo, déanfar do sheoladh IP a stóráil ar mhaithe le rialú cáilíochta.
    Conas tras-scríobh a dhéanamh »
    Má chliceálann tú ar an gcnaipe sábhála, glacann tú leis go mbeidh do shaothar ar fáil faoi cheadúnas Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License agus gur leor nasc chuig dúchas.ie mar aitreabúideacht.
    Topaicí
    1. products
      1. food products (~3,601)
    Teanga
    Béarla
    Bailitheoir
    Mary Masterson
    Inscne
    Baineann
    Seoladh
    Inishbeg, Co. Cavan
  2. You fill a skillet of spring water, and you put salt into it. Then you put it on the fire to boil, and when it is boiling you put oaten-meal on it, with your hand, and keep stirring while doing so and let it boil for an hour.
    Tras-scríofa ag duine dár meitheal tras-scríbhneoirí deonacha.
  3. First prepare a bucket of large potatoes then peel them and grate them, then make a little boxty bag about the size of a pocket made of linen. Through this bag the grated potatoes are squeezed very tightly, until no juice remains. Then these
    (leanann ar an chéad leathanach eile)
    Tras-scríofa ag duine dár meitheal tras-scríbhneoirí deonacha.