School: Leitir Uí Cheallaigh, Sráid na Cathrach

Letterkelly, Co. Clare
Seosamh Devitt

1. (continued from previous page)
    indiu thú agus do chasó díot. Tá deallramh na h-oibre ort anois ar aon cuma." Gháir gach aoinne aca, mar thuigeadar cad a bhí an sagart ag tagairt. "Mhuise an bhfuil fhos agat a athair arsa Tadhg, ná bhfuil aoinne des na fearaibh seo sa meitheal indiu ná fuigheann sé coimeád suas leis an romhar. lem chasóg orm ach dhá bhrígh na scéíe seo bheith im laimh agam. Ní bhfuil aon Críostaidhe díobh seo ná buadhfadh glan orm san obair seo atá idir lamha anois againn gur faobhar a chur orm féín cuige. Sin é an cúis a athair an deallramh neamh-coitchianta seo a chíonn tú orm. D'fhág san maol-cluasach go leor iad idir sagart agus fearaibh.
    Máire Ní Conghaile