School: Béal Feirsde / Belfarsad (roll number 16374)

Béal Feirste, Co. Mayo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 08_040

The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 08_040

1. (continued from previous page)
    Is iad seo na cluichi a imtigheann me istigh sa teach. Dalloh, Ag cur thart an chnaipe. Ag déanam trom Tromh. Nuair a bhios dallog ar siubhal deireann an duine a bhíos an dallóg air "Fuaigrim sé an dallóg o bhalla go balla ce bit ata ins na coirneil bíod sé i lár an tighe. Nuair a bhíos siad ag imirt trom trom deireann siad trom trom céard seo os do cionn an rud na mbuineann duit agus nach luigheann ort. Is aid seo a leanas na cluichi a imrigheann me in aice na sgoile. An Cat agus an lucóg Ciethre cornéil. An Sionnach agus an ghe. Imrigheann mé trom trom agus dallóg agus luabog lapóg istig ins an teach.
    Áine Ní Ghallachobhair