School: Béal Feirsde / Belfarsad (roll number 16374)

Béal Feirste, Co. Mayo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 12_036

The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 12_036

1. (continued from previous page)
    amháin an piast ag dul síos leis an tuile agus nil fhíos céard a tarla dí in a dhiaidh sin. Is e Liam o h-Eilid a dinis an sgéal seo dom.
    Bhí fear an fado agus bhí sé ag bainnt smután san phortach agus sháit piast mór a ceann amach faoi d'imtigh an fear abahile agus thug sé baisín coirce aicí. D'ith an piast an baisin agus an coirce le ceile. Níor bhain aon duine leis an áit o shoin. Is í mo mhatháir a d'inis an sgéal seo domh.
    Bhí fear ann fado agus caillead a chuid bá uilig. Bhí se an-bocht agus ní rabh aon airgead aige le bó eile a ceannacht. Bhí siad an ana-deoch caoidhe
    Gráinne Ní Ceachmharcaigh