School: Béal Feirsde / Belfarsad (roll number 16374)

Béal Feirste, Co. Mayo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 12_040

The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 12_040

1. (continued from previous page)
    ar a dtugtar "tae na ngarannta" agus is féidir tae a dhéanamh do. Déanfadh na sean daoine a lán tae ar an slighe seo fado. Théigfeadh siad amach agus phiocfadís cuid de na planndaí seo agus chuiridís síos ag bruith iad. Annsan nuair a bhíodh siad bruidhthe thógfad siad iad, bhíodh an subh in a thae dheas. Chuirfeadh siad uisge sios ag bruit leo comh maith. Is as blaoscanna na n-uibheaca a d'ólfad siad an tae agus d'ólfadh cuid eile an tae as sligeáin agus bíod cupáin déantá de ádhmhad ag cuid aca comh mait. Ní bíodh aon chupáin aca fado mar ata againn.
    Gráinne Ní Ceachmharcaigh