School: Béal Feirsde / Belfarsad (roll number 16374)

Béal Feirste, Co. Mayo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 14_013

The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 14_013

1. (continued from previous page)
    tae agus bíonn sé comh maith le bainne bó ar bith. Bíonn an gabhar ag ól a lán uisge. Ní ritheann an gabhar go tapaidh agus is furaist é a cheapadh, agus an bainne a thógailt uaid.
    An girrfiadh. Bíonn an girrfiadh in a chomhnaidhe shuas ar an cnoch agus nuair a bhíonn an coirce fástaí tagann se anuas ón cnoc agus bíonn sé a ithe.
    Is feidir leis an girrfiadh rith go tapaidh agus ní feidir le duine ar bith e a cheapadh ach cor uair. An Luch. Bíonn an luch ina comhnaidhe ins na ballai thaert ins an teach agus bíonn sé ag déanamh a lán dochar. Bíonn se ag ite an áran agus ag ól an bhainne ma
    Áine Ní Ghallachobhair