School: Béal Feirsde / Belfarsad (roll number 16374)

Béal Feirste, Co. Mayo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 14_041

The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 14_041

1. (continued from previous page)
    thart agus d'iarfaig sí dhó cé'n fáth nach raibh sé ag posadh. Dubhairt se go raibh faitchíos air go n-iosadh an bhean an iomar caí dubhairt an bhean mise an bhean a thwastuigeadh uait nar ithe greim ariamh agus nach n ioseocaidh go bráth. Chuaidh síad annsin agus phós síad nuair a tháinig síad abhaile tráthnóna réidtigh an bhean an suipéir ach ní iosadh sí féin greim ar bith mar dubhairt sí nar ithe sí greim ariamh agus nach n-ioseocfadh go bráth. Maidin lá ar na marbach dubhairt sí leis an fear a phiocad d'fhághail agus a dhul amach ag cartú graimheal agus fanacht amuigh go n-glaodadh sise isteach air. Chuaidh sé amach agus thosuigh sé ag cartú an
    Áine Ní Ghallachobhair