School: Béal Feirsde / Belfarsad (roll number 16374)

Béal Feirste, Co. Mayo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 14_046

The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 14_046

1. 1. Bhí cailín aimsire ann uair agus bhí sí sgatamh maith ar aimsir. Bhí sí ag teacht abhaile oidhche amháin agus ní fhaca sí teach ar bith in aice leiti. Bhí an oidhche an dorcha agus ní fhacaí sí solas in áit ar bith. Bhí sí ag siubhal fríd coillteacha agus áiteacha uaigneacha. Ar deiread nuair a bhí sí tuairseach ag siubhal thainig sí go dtí teach beag agus buail sí ar an doras agus d'iarr sí lóistín na h-oidhche ortha dubhairt síád go dtabhfeadh síad loistín na h-oidhche dí. Rubailí a bhí sa teach agus thug síad lóistín na h oidhche
    Áine Ní Ghallachobhair