School: Béal Feirsde / Belfarsad (roll number 16374)

Béal Feirste, Co. Mayo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 14_054

The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 14_054

1. (continued from previous page)
    ar an taobh dheis de'n bhothair atá ag dul go Máirg Mhuilinn. Rinne bean na clocha suas annsin darbh ainm Máire Ní Margan. Fuair a fear bás annsin annsin oidhche amháin. Oidhche Shamsa i bhfad o shoin bhí sé amuigh go mall agus tháinig ca ag teacht an bhothair bhí a lán fir agus mná ar an cairt agus casadh an fear seo leobhta ar an cairt thug síad leobhtha ar an cháirt é. Thug síad leobhtha é go dtí tigh Mharta i Mhórán e. Bhí sé ag dul síos fríd na carraigreacha leobhta ar an cháirt. Nuair a thainig síad go dtí an teach bhí síad ag déanamh iorn iongantach leis an chairt
    Áine Ní Ghallachobhair