School: Béal Feirsde / Belfarsad (roll number 16374)

Béal Feirste, Co. Mayo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 17_036

The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 17_036

1. (continued from previous page)
    Is prionamsan m'anam dhuit Íosa Críos nach n-iarraidh me ort arít caoidhe. Iarraidh síád ort a Rí ghlóramhail gur fhág mé m'anam a dheas lámh dó Mhic. Is peacach bocht misr pheacaidh go trom, trom le neadh mó pheacaidh. Is air a dhearcaimh suas ar bhuinn na gcrnn úlluighin go Íosa Críost is dá Mháthair beannuighe.
    7. Go luighe muid le Di agus dhá láimh Dia linn bearsa Dia linn trí Mhuire do roinn Dia linn. Dia agus Colmcille linn. Muire agus a brat linn. Dia agus a laimh dheas linn. Micéal agus a sgé linn idir sin agus cumhacht an Aibhse. Bhí Muire Máthair agus a Mac ag
    Cáitlín Ní Sheoighe