School: Béal Feirsde / Belfarsad (roll number 16374)

Béal Feirste, Co. Mayo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 17_051

The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 17_051

1. (continued from previous page)
    te le sgannradh. Aníos leí aríst. Nuair abhí sí ag eitilt suas dí bhuail sí a ceann i gcoinne rud cruadh. Do sthad sí agus cad abhí ann ach cuaille adhmaid agus duine ceangailte dhe. Bhí tairngí iarainn trí na bhásaibh agus thrí na chosaibh. Córón deilgneach ar a cheann fuil ag sileadh le na mhalann. An duine féin ag fághail bháis go tuigh. Bá é a ainm Íosa Críost. Aoine Céasta a thuit h-iongantaisí seo amch an doircheacht obann a tháinig ar sholas an lae, an talamh ar crith, Íosa ag fágháil bháis ar chrann na Chroise. Agus san am sin díreach nuair a bhuail an spideóg in a coinne bhí tart mhór uathbhásach air. Tá an tart ag cur orm go mór ar
    Cáitlín Ní Sheoighe