School: Béal Feirsde / Belfarsad (roll number 16374)

Béal Feirste, Co. Mayo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 19_034

The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 19_034

1. (continued from previous page)
    agus Dia h-Aoine na laétannta nár ceart posaid. Nuair a bhíonn fear agus bean ag dul ag posaidh téigheann an fear go dtí teacht eile agus iarrann sé ar fear an racead se ag iarraidh bean do.
    Téigheann an fear agus tugann sé cupla fear eile leis go dti an teach leis ag iarrad an bhean. Iarann ceann de na fir ar fear an tighe an dtabaireamh sé an ingean do’n fear seo. Tabaireann sé an ingean do’n fear. Téigheann siad abhaile annsin. Pósann siad lá ar na marbhach. Téigheann cupla fear a bhí san teach agus an fear a bhíonn le posad agus bíonn buidheal fionn leo agus tugann siad cuid de’n fionn. Tart do na daoine a bhíonn sa teach. Níor raibh se ceadhuighthe posaidthe a bheit ins na tighthib fadá. Tugtar
      1. poetry
    Tomás Ó Ceamarcaig