School: Béal Feirsde / Belfarsad (roll number 16374)

Béal Feirste, Co. Mayo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 19_049

The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 19_049

1. (continued from previous page)
    liom ma siubaleann duine ar do druim deireann cuid des na daoine an paistí a rugad in agaid a cosa é a siubaleann ar do druim agus go dtagad biseach ort annsin Cuala mé seandaoine ag rád gur paistí ar a duine druim agus gur táinig biseach uirri.
    Pianta ruitiní Dubairt na seandaoine liom nuair a bhíonn pianta in do ruitiní go bhfuil bainne brute go dubairt cuid des na daoine tu féin a beit ag nigead sa bainne.
    Pianta Taobainne Dubairt na seandaoine liom go bhfuil eadaig olanna go maith i gcomhair pianta taobiní piosa eadach olainn a fhagáil ar taob an duine a bheith tinn agus taghad biseach air.
    Tomás Ó Ceamarcaig