School: Béal Feirsde / Belfarsad (roll number 16374)

Béal Feirste, Co. Mayo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 19_094

The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 19_094

1. (continued from previous page)
    ann. Bhí an teine ag dul as. Bhí sé ag crích leis an fhuacht. Ní raibh acht doras amháin ar an teach. Bhí sé ag dúil leis a mháthair acht ní raibh sí ag teacht. Bhí an fuacht ag teacht isteacht ar an doras. Chuir sé a dhruim leis an teach agus tointhige sé an teach tart. Bhí an teine as. Bhí a mháthair ag teacht agus bhí sí ag dul thar an teach. D’imthigh an mac amach agus ghlaoith sé uirthi. Ní raibh a fhios aici cé do rinne sé leis an teach Dmthigh sí isteach agus d’iarr sí ar a mach cé’n fáth a leig sé an teine as.
    Tomás Ó Ceamarcaig