School: Dubh Éige/Dooega (roll number 2309)

Dumha Éige, Co. Mayo
(name not given)
The Schools’ Collection, Volume 0086G, Page 07_003

The Schools’ Collection, Volume 0086G, Page 07_003

1. Uair ámhain bhí bean ann agus bhí beirth mach aiche. Lá bgeagh gréine cuaidh siad féin agus an tathair amach ag iasgaireacht. Bhí an bhean ag féachaint ora ag dul amach. Dubhairt sí le na fir ná beith i bfhadh amuigh agus dubhairt siad nach nbeudheadh. Bhí an tráthnóna ag teacht agus ní raibh siad ag teacht. Bhí an bhean ag subhail suas agus anuas an t-urlar agus í [?] rádh. Nach fada atá na fir amuigh nó an dtiocfhaidh siad go lá Ní dheaca [?] sí a choladh an oidhche acht ag súil leo. Cualaidh sí glór ag rád "Is fada tá na fir amuigh is ní thiocadh siad go bhreáth". Ar maidin fuair sí iad ag iad
    Brigid Ní Curtáin