Scoil: Dubhloch

Dumha Locha, Co. Mhaigh Eo
Eibhlín Bean Uí Shioradáin

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    do gheobhair aníos, as ucht do ghradha dom, aoibhneas na bhFlaitheas ar dtús agus sa deireadh chómh maith Uaim"
  2. Bhí cailín bocht a chur na slighe dhí oidhche dorcha. Ní raibh bróg na stoc ar choise lei agus ní raibh tighe na treabh i gcóir na hoidhche aice agus bhí sí chomh tuirseach ó suibh[?} an lae gur chaith sí í féin ar thaobh an bhóthair chun fanúint ann go maidin. Chonnaic ar Slánuightheoir í agus dubhairt sé lei éidirí agus dul fé dhéin tighe tóraimh nach raibh i bhfad uaithi agus go dtiocfadh leis bheith istigh ann ó spéir na hoidhche d'éirigh agus chuaidh sé fé dhéin an tighe go bhfacaidh sí soillse ar lasaidh an agus leigeadh isteach í, ní tuisce
    Síghle Bairéad
    Brigid Bean Bairead