Scoil: Béal an Mhuirthid (C.) (uimhir rolla 14857)

Béal an Mhuirthead, Co. Mhaigh Eo
Sorcha, Bean Uí Náraidhe

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    duine agus nuair a bhí Seán ar tí imtheacht chuir an Rí mála mór óír leis mar bhí bród air go raibh a inghean slán ó bhaoghal báis. Chuaidh Seán abhaile agus d'innis sé an sgéal don a mhnaoi agus thug sé an t-airgead dí freisin. Lá eile bhí sé ins an mbaile mór agus bhí inghean fir bhoicht go dona agus chuaidh sé isteach ag féachaint uirthi. Bhreathnugh sé go h-an géár uirthí ar dtúis acht thug sé faoi deara go raibh an bás ag a cloigeann agus annsin bhí a fhios aige go raibh a sháith amach roimhe Dubhairt sé go gcaithfeadh sé a cosa a chur ins an áít a raibh a cloigeann agus chuir
    AT0330A: The Smith and the Devil (Death)
    AT0332: Godfather Death