Scoil: Béal an Mhuirthid (C.) (uimhir rolla 14857)

Béal an Mhuirthead, Co. Mhaigh Eo
Sorcha, Bean Uí Náraidhe

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    fuagháil a bhualach ar an mballa ins an áit in a raibh na míoltóga in a luighe agus mharbhuigh séseacht gcinn le h-aon bhuille amháin.
    "Ó" ar seisean leis féin "is maith an gaiscidheach atá in don seachtar a mharbhú le aon bhuille amháin acht tá sin marbh agam-sa agus dá bhrígh sin ní fhanfaidh mé aon lá níos mó ag táilliúreacht acht imtheochaidh mé liom. Ní'l aon gaiscidheach ins an áit níos fearr ná mé". Lá ar na bhárach réidhtigh sé é féin agus chuaidh sé chuig an ghabhainn agus dubhairt sé leis claidheamh a dhéanamh dhó agus é seo a sgríobhadh air: "fear a mharbhui[gh]
    AT1088: Eating Contest
    AT1640: The Brave Tailor