Scoil: Straleel (uimhir rolla 16033)

Srath Laoill, Co. Dhún na nGall
Brian Ó Breisleáin

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    an saghairt agus thug na saighdiurí iarraidh greim a fhaghail air. “Ó, fan”, arsa a ságairt “nach bhfuil an ola le cur ar fhear a toighe”. Thoisig siad uilig ag gairide. “Ní adhbhar gaire ar bith é”, arsa an sagairt agus é ag gabhail un tseomra fad leis an fhear a bhí na luighe agus nuair a chuaidh sé fhad leis bhí fear a toighe marbh. Nuair a chonnaic na shaigdhiurí seo thainig eagla ortha agus leig siad cead a cinn leis an sagairt. In a dhiaidh seo thug an saghart a mhallacht ar an teach agus dubhairt sé na mbéad tríur den sloinneadh as an áit sin le feicheál ag an torramh i gcuidheachta a céile go brathadh arís.
    Mairead Nic Amhlaoibh
    An Bogach, Co. Dhún na nGall