Scoil: Ára Mhór (uimhir rolla 15995 or 16384)

Árainn Mhór, Co. Dhún na nGall
Antoine Mac Suibhne

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    go mbhfeidir go léasadh sé í. D'imthigh sé leis go Caisleán an Ríog. iarr sé cead ar an Rí. Dubhairt an Rí nach rabh maith dó ann. Go rabh dochtúirí agus daoine aici. Ach ná rabh maith ann agus nach rabh seisean ábalta ach oiread.
    D'iarr sé air é a leigean isteach an dara h-uair. Thug an Rí cead dó annsin. Chuaidh sé isteach sa tseomra a rabh an prionnsa ná lúighe ann. Thug Seán amach an luchóg agus an fhidil. Thoisigh an ceol agus an damhsa.
    D'éirigh an prionnsa a bhí na luighe sa leabhaidh amach ar an urlár agus fuair sí biseach. Annsin tháinig an Rí é féin isteach agus tháinig sé an prionnsa amuigh ar an urlár. Dubhairt an Rí go mbéadh sé na príomh theachtaire ag an Rí. Dubhairt Seán annsin go
    AT0559: Dungbeetle
    Síghle Ní Bháoighill