Scoil: Ára Mhór (uimhir rolla 15995 or 16384)

Árainn Mhór, Co. Dhún na nGall
Antoine Mac Suibhne

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    Bhí naoi genó ar gach uile craoibh agus naoi gcraobh ar gach uile fhlaith agus caidé ‘n fath nar bhfaca tú Dia na na Flaithis go fóill arsa Pádraic leis. Tá ar seisean mar nar bfuair mé an baisteadh.
    Cinnte arsa Pádraic choinnigh sin thú acht mar mian leat bheárfaidh mise isteach un tsaoghail thú anois, ins an áit ceadna a rabh tú ann agus baisteochaidh mé thú. A Phádraic ar san scáile an mbéadh cruaidthean an bháis le fhuilstin arais. Nuair a chualaidh Naomh Pádraic comh doiligh as bhí sé bás a shághail chaoin sé go truachanta agus thuit na deora anuas leis.
    Le sin tháinic séidean beag gnoithe agus [shéid]? sé na deóra anonn ar an scáile. Nuair a thuit na deora a shil Naomh Pádraic air scairt sé amach. Ó a Phádraic bhaisti thú mé lé do chuid deora. Tcím Dia agus na Flaithis anois tá mé ag imteacht uaibh slán
    Sorcha Nic Suibhne
    An Leadhb Gharbh, Co. Dhún na nGall