Scoil: An Clochán Liath (Dungloe)

An Clochán Liath, Co. Dhún na nGall
Róis, Bean Uí Éaluighthe

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    oiread bainne ag an eallaig agus bhí an fear iongantac sásta leis. Ní rabh sé ibfad istig go dtainig an fear isteach agus dubhairt sé nach rabh fatach ar bith le cluinsteain fan coill an oidhche sin ar cor ar bith.
    Níor dhubhairt an gasur a gach acht dhimtigh sé i luige. Ar maidin an lá thár na bharách cur an fear ceist ar an gasur an mbionn sé í comair na coille ar cor ar bith dubhairt an go mbionn sé síos corr uair, agus arsa an fear “an bfeiceann tú rud ar bith ag gabhail a comair na fataig. Dubhairt an gasúr nach bfacaid.
    “Maisé” arsa an fear níl fios agam caide thainig orta”
    Eiblín Ní Dhubhthaigh