Scoil: Caiseal na gCor (uimhir rolla 3294)

Caiseal na gCorr, Co. Dhún na nGall

1. Scéal (ar lean)

Bhí bean ann aon uair amhain agus bhí bó aici agus bhí an bhó tinn.

(ar lean ón leathanach roimhe)
    choinne an t-sagart, agus chuaidh sí.
    Nuair a thainic an sagart chuaid sé isteach na bhotigh, agus d'amharch sé thart san bhoiteach. Chonnaic sé riodal anáirde os cionn na bó, thug sé anuas é agus chuir sé os cionn na bó é, agus dubhairt sé " Ma léásann seo thú béidh tú léasta, agus muna leasaidh is beag an dochar, agus is beag an chaill". Ar maidin lá ar na bhárach bhí biseach ar an bhó.
    D'imtigh sé annsin nuair a bhí sé tamall sa bháile, d'éirigh sé tinn. Chualaidh an t-sean bhean seo agus smaointigh sé go sí a d'amharc air, agus go mbéadh an riodal léithe. D'imtigh sé agus nuair a tháinig sí go dtí an doras bhuail sé aige. Ní rabh duine ar bith astuigh ach an cailín. Thainic sise go dtí an doras agus dubhairt sé na rabh sé ag gabhail a leigint isteach duine ar bith, ach bhí an bhean ag bualadh léithe ar an doras. Bhí an cailín ag eírigh tuirseach ag
    Maire Nic Suibhne
    Seán Mac Suibhne