Scoil: Leitir Sean-Bhoth (uimhir rolla 12900)

Leitir Seanbhó, Co. Dhún na nGall
S. Ó Ferraigh

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    á láimhseáíl chruinnigh gárda aingeal idir é agus iad sa chruth 'snach raibh siad ábalta ghabhail 'na chomhair ar chor ar bíth agus fágadh 'na seasamh annsin iad agus a láímhna maol marbh leó. B'éigean daobhtha imtheacht mar tháinig siad agus lúthgaír bhí ortha nuair fuair siad slán sábhailte ó áít a gcartuighthe.
    Ariamh anall ní bhfuair an poll nó leabaidh fotacha (?) an bhráithre d'ainm ach Tobar na n-Aingeal agus 's iomdha sin (?) duine lugbhríghtheach de thinneas agus de chreapaltacht a ndiaidh (?) léigheas ar uisge beannuighthe an tobair chéadna, ach ní bhfuighidh tú toradh 'n léighis muna ndéanfaidh tú'n chuairt agus na paidreacha leagtha amach rá ar an lá ócaideach (?)
    An dhara lá de Bhealtaine an lá sin atá leagtha amach le h-aghaidh cuairteannaí (?) Mo thruaighe gan mé ábalta mo shean-chnáma thabhairt anonn go dtí é nó ní bhéínn mar atá mé n' sheanduine mar atáím gan baint faoi'n nó (?) duine ag baint greim talm agam, ach na daoine óga tá ag fás aníos anois níl meas nó urraim aca dhá léithéídí, agus goidé mar bheádh siad - "mar
    S. Ó Fearraigh
    Séamus 'Ac Cumhaill