Scoil: Beárna Dhearg (C ) (uimhir rolla 14634)

Bearna Dhearg, Co. na Gaillimhe
Bean Uí Shúilleabháin

Ar an leathanach seo

1. 1. Cuirtear splanncanaca faoi gcuinneog i dtreo nac dtiocfaidh na siodheoga leir an t-im do sguaidaish leo.
    2. Ní ceart an luaithre do caitheamh amach Dia luain le h-eagla go saláchtaí nigeocan na sudeog a bhíonn an tionuigaidh an la sin.
    3. Ma tagann duine isteach doras amháin caitheidh se dul amac an doras ceanna no bainfidh si an t-adh leis sa tig.
    4. Nuair a tuiteann splannc do tune san comantha go bhfuil cuairteoir ag teacht cun an tighe.
    5. Ma tagann ceart tuighe an a cnub bí ag súil le cuairteoir leis.
    6. Ma tagann duine isteach agus maistne á dheanamh agus má theigheann se amach gan laimh a leagain ar an gcuinneoig deantear go dtugainn se an t-im leis 'na pócha.
    7.Ma bhionnsocraid scaipigthe muna mbionn na daoine gadhlúth le céile béidh socraid eile ann sar i bfad
    Pádraig Ó Domhnalláin