Scoil: An Garán

An Garrán, Co. na Gaillimhe
Seán Breathnach

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    ceathracha is a seacht. Bhíodh fataí aca freisin le n-ithe ag a gcuid bhricfeastí. Do dheinidí leite freisin. Uaireanta do bhíodh an leite aca nuair a bhíodh siad ag ithe a gcuid bricfeástí freisin. Dho dhéinidí an leite ó'n t-eorna a bhíodh aca. Ní bhíodh siad ag obair tar éis an bhéile deire. Do bhíodh an béile deireadh aca ag tuairim is a h-ocht a' chlog. Do bhíodh an dara béile aca ag tuairim is a cúig a' clog um tráthnóna Uaireannta do bhíodh béile beag aca idir an chéad ceann agus an dara ceann. Do bíodh an chéard cheann aca ag a naoi a' clog ins an maidin. Ní dhéinidí aon obair ar Dia Dómhnaigh ná ar aon lá saoire. Ní dhéinidís aon obair roimh a mbricfeásta ins an gheimhreadh. Do dhéinidís a lán oibre