Scoil: Cill Chiaráin

Cill Chiaráin, Co. na Gaillimhe
Nioclás Mac Aoidh

le Íosa Críost thug tú déirce dó'n fhear óg agus níor thug tú déirce ar bith do'n fhear bocht.
    "Téirigh anonn" adeir Íosa Críost le naomh Peadar agus féach a bhfhuil aon phighinn aige, chuaidh naomh Peadar anonn agus fuair sé mála óir aige "Anois" adeir Íosa Críost nach bhfhuil argead aige. Téirigh anonn aríst agus tóir leat an mála agus caith a bhfhuil de airgead ann amach san loch sin shíos. Chuaidh Peadar anonn aríst agus thóg sé leis an mála agus thosuigh sé ag caitheamh an airgead amach loch. Nuair a bhí Naomh Peadar sgatha ag caitheamh an airgid amach ins an loch tháinigh aithmheala air, agus sé dubhairt sé leis fhéin go gcuineóch sé an chuid eile agus nuair a tháinig sé go dtí an áit a raibh Íosa Críost agus dfiafruigh Íosa Críost de ar chaith
    Máirtín Ó Níadh
    Coill Sáile, Co. na Gaillimhe