Scoil: Clochar Mhuire, An Spidéal

An Spidéal, Co. na Gaillimhe
An tSr. M. Maelsheachlainn

1. Seanscéal (ar lean)

Ins an am fadó nuair a bhí Íosa Críost ar an shaoghal nuair a bhí sé 'na leabh...

(ar lean ón leathanach roimhe)
    d'imhtigh an bhean a d'iompar é agus d'iarr an Maigdean Muire do'n leanbh chéard a dhéanfad-sé di acht níor labhair sé go oidhche.
    Bhí go maith annsin tháinich an oidhche agus bhí an oidhche an dubh bhí an ghaoth ghéar gharbh ag séideadh ó bhárr na gcnoc. Bhí an oidhche chomh dorcha sin 's go raibh an Maighdean Mhuire ag dul amugha sna' sgeacha agus bhí deilgnídh ag dul suas in a cosa agus gan fhios aici cá raibh sí ag dul. Dubhairt sí le mach Dé maith a dhéanamh uirthi agus lás sé coinnéal dí acht ní raibh aon mhaith dí. Bhí sé dhá lasadh annsin i ndiaidh a céile go raibh dhá ceann
    Micheál De Bhailís