Scoil: Leitir Caltha (uimhir rolla 13952)

Leitir Calaidh, Co. na Gaillimhe
Donncha Ó hIarfhlaithe

1. Sgéal.
    Bhí fear ann fadó, agus Domhnach amháin. Bhí se ina shuidhe le éirge na gréine, Bhí an mhaidin go han bhreágh agus dubhairt sé le na bhean go raibh sé ag dul ag iasgach ar an aill a bhí tamaill o'n teach. Go mbeadhach sé in am a dhul ag an Aifrinn. Dimthigh sé leis, agus bhí sé ag fágáil go leór éisg. Dimthigh an t-Aifreann as a choimhnig, Ar deireadh chuaidh sé abhaile. Bhí a bhean teagtaidhe ón Aifreann. Bhí an fear as a chéill nuair a bhí an t-Aifreann cáilte aige. D'imthigh sé leis annsin agus ba ghearr gur casadh fear ar an mbothar leis, a bhí ag teacht ón Aifreann. Bheannuigh siadh dhá chéile. D'iarr an
    1. am
    Liam Seoige