Scoil: Inistrághamhóir (uimhir rolla 15449)

Inis Treabhair, Co. na Gaillimhe
Múinteoirí:
Antoine Ó Loideáin Cláir P. Nic Gabhann

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    choirce dhá bhuala leis an ngealaigh. Ní raibh aon tsligh aige lé dul suas san ngealaigh. Tharraing sé ribe as gruaigh a mháthar, chúaidh sé suas san ngealaigh. Bhí dhá chéad fear ag bhualadh a chúid choirce shuas san ngealach. Dubhairt sé leo a chúid choirce a cháitheamh a nuas chúige. Cháith síad a nuas an coirche chúige. Bhí sé féin thuas san ngealach agus ní raibh aon bhealach anuas aige. Tharraing sé dhá ribe as a ghruaig agus rinne dreimire dhe. Níor thug sé sin ach leath bealaigh é agus chaith sé a léimh agus marbhuigheadh é.
    AT0981: Wisdom of Hidden Old Man Saves Kingdom
    Nóra Ní Chadhain