Scoil: Ros Muc

Ros Muc, Co. na Gaillimhe
Stiofán Ó hOisín

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    bhfaca sé an girrfiadh agus dubhairt se nach bhfaca agus b'éighin do na daoine a dhul abhaile agus leig sé amach an girrfhiadh agus dubhairt sé leis gan a beith le feiceál arís annseo go deo agus d'imthigh an girrfiadh.
    Bhíodh an fear ag obair chuile lá agus bhíodh sé ag leigint an chapaill isteach ar fheilm dhuine eile san oidhche agus nuair a beadh a sáith itthe aice thuibhradh sé amach í. Lá amháin bhí an capall isthigh sa ngarraidhe aige agus chonnaic daoine é agus thug siad leób ó agus ní raibh fhios ag an bhfear é sin. Nuair a bhí an fear a ghoid an capall ag dul amach an geata
    Tomás Ó Tnuthail
    Ros Cíde, Co. na Gaillimhe