Scoil: Scoil Mhic Dara Naofa, An Cheathrú Rua (Cailíní)

An Cheathrú Rua, Co. na Gaillimhe
N., Bean Uí Cholchúin

amhráin a mhúin an bhuachaill dóib.
    Chuaid sé isteach 7 measg na sidéoga gan aon mhúineadh ar beith air agus cuir sé án bhrón ar na sideóga mar sgrios sé an t-amhrán orra agus ní raibh siadh indon aon amhrán eile do chanad.
    Bhí án brón orra agus dubhairt ceann de na sidhéoga "Caithfhéadh muid rud éigin a déanamh leis an droch buachaill seo," Mar shrios sé an t-amhrán orainn.
    Annsin dubhairt ceann eile aca. "Cuirféadh mé an cruith a bhain muidh dén céadh buachaill ar an buachaill seo." Agus chuir siadh an cruith air agus bí dá chruith air annsin agus chuaid sé abhaile agus brón mór air.
    Nuair a chonnaic a mháthair é d'iarr sí dho, cadh a tárla do? Go raibh an dhá cruith air agus dinnis sé dhé an sgéal faoi na sidéoga, agus bhí brón mór orraí.
    AT0503: The Gifts of the Little People
    Doírín Ní hAinnín