Scoil: Coill Maolacáin (uimhir rolla 12644)

Béal Átha na mBreac, Co. na Gaillimhe
Anna M. Ní Loingsigh

Ar an leathanach seo

1. Fadó nuair bhí Pádhraic Naomhtha ag múnadh an Creidimh Fíor i n-Éirinn. Fuair sé cuireadh go teach Phagánaigh. Glac Naomh Pádhraic an cuireadh acht ba Fealltóir an pagánac agus bhí nimh aige trid an biadh le súil Naomh Pádhraic a mharbhuigh. Ba críostaidhe an cailín aimsire a bhí ag an bphagánach agus bhí meas mór aice ar Pádhraic.
    Ba é an céad rud a leagadh síos scadán breágh, reamhar agus nuair bhí an cailín ghá fhágáil síos dubhairt sí:- “Maise, mo seacht grádh an scadán nár gabhadh ariamh le na goile”.
    Thuig Pádhraic Naomhtha í D’éirigh sé ó’n mbord gan biadh ná dighe a chaitheamh agus theic sé ó theach an phagánaigh.
        1. naoimh
    Ánna M. Ní Loingsigh