Scoil: Clochar na Toirbhirte, An Daingean (uimhir rolla 538)

Daingean Uí Chúis, Co. Chiarraí
An tSr. Máire

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    Rith an cailín cómh fada agus abh' fhéidir léi agus t' eís tamaill bhuail fear léi agus bhí cairt aige. Do thóg sé isteach í agus d'innis sí dó an cás cruaidh ina raibh sí. Ní raibh an fear ag dul thar áit an chailín in aon chor agus do leig sé amach í agus chuaidh sí abhaile.
    T' éis tamaill chuala an fear an glór inadhiaidh agus cé bhí ann ach an fear eile ag rith indiaidh an chailín. Nuair a tháinig sé suas leis dubhairt sé le fear na cairte go raibh sé ag lorg an chailín. Dubhairt sé "B'fhéidir go bhfuil sí annsa sa chairt agat."
    Dubhairt an fear go raibh sí annsa sa cairt aige timcheall leath a chluig ó shoin acth ná raibh sí aige anois.
    Dubnhairt fear na
    AT0956B: The Clever Maiden Alone at Home Kills the Robbers