School: An Fhaill Mhór (roll number 12701)

An Fhaill Mhór, Co. Chiarraí
Domhnall Ó Mathghamhna

árd iongadh uirthi sin. Ní raibh sí ró dhian air as san amach.
    Cúpla lá ina dhiaidh sin do thug an fear an t-airgead thar-nais don bhfear ciallmhar. Nuair a tháinig sé abhaile do chuir sé an glas arís ar an mbosca. Acht ní raibh fhios ag inghean cá raibh an bosca aige.
    Nuair a fuair an fear bás do réab a inghean an tigh go léir chun an bosca d'fhághail. Sa deire do fuair sí é. Acht ní raibh an eochair aici. Acht mar sin féin do bhris sí an bosca agus cad a fuair sí istig ins an mbosca acht casúr agus gan aon airgead ann. Do bhí scríobhta ar an gcasúr "Ná tabhair aon ní do inghean sainnteach".
    Mícheál Ó Súilleabháin
    An Dúinín, Co. Chiarraí