School: Na Cnoicíní (roll number 13124)

An Garrán Iarthach, Co. Chiarraí
Seán S. Ó Cuimín

1. (continued from previous page)
    falla. Is le dínnce do ceangailtí an maide snaidhm leis. Is as crann na bheadh ach tímcheall troig go leith in imlíne do geibhidís na taobháin mar do sgoltaí íad i saghas chláracha. Do bhúailtí íad le chéile chómh áiseamhail is do b'féidir leó é. Do bhúailtí sgrath anúas ar na chúplaí agus fraoch is aiteann anúas ar an sgrath.
    Ní bhíodh aon téideacha le fághail an úair sin ná breis airgid chun íad do cheannach agus a lán tighthe le díonamhadh acu mar ní raibh breis ceann slinne ann. Is amhlaidh do dhéinidís na súgáin as fionnáin. Sé an mart-aol a úsáideadh na saoir fadó ná búalaí na mba agus cré gorm mar bhíodh sé chómh maith le h-aon ceimínt agus ba dheas í an saoírseacht úd. Ní raibh úrláir breágh leibheálta acu an úair sin ach úrlár chré.
    Micheál OSúilleabháin (25)
    Gleann Carthaig