Scoil: Baile an Sceilg (C.) (uimhir rolla 8350)

Baile an Sceilg, Co. Chiarraí
Bríghid Ní Fhianachta

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    dtí an caisleán do labhair sé leis an gaiscíbig. Cloisim ar seisean gur féidir leat-sa tu féin iompáil isteach i n-aon ainmhídhe is maith leat. "Táim ábalta ar e sin a dhéanamh" arsa an fear agus do do dhein se luch de fein.
    Nuair a connac an cat é sin cad a dhein sé ach an luch a ithe suas. "Tá sé sin deanta go maith agam" arsa an cat na aige féin. Ní túisge a bhí sé sin ráidte aige ná go dtáinig an rígh agus a inghean agus Seán Caol sa cóiste. Do sheas an cat ag doras an caisleán agus d'fhiafruig an rígh dhe cé leis an caisleán. "Le Seán Caol" arsa an cat. Nuair a chualaidh an rígh é sin ceap se go raibh Seán Caol ana Shaidbhir agus do
    AT0545: The Cat as Helper
    Máire Ní Shúilliobháin