Scoil: Baile an Ridire (uimhir rolla 7887)

Baile an Ridire, Co. Chiarraí
Seán Mac Mágha

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    Thugadar trí lá 'is trí oidhche ag gabháilt do 'na chéile agus tráthnóna an tríomhadh lae bhí fuil go flúirseach ortha araon. Chaill Mheirgeach a 'misneach.' Ní fheaca sé braon d'á chuid fola riamh go dtí san agus d'aithin Oscar go raibh sé ag sóinseáil 'na chúntanós. "Oscar" adubhairt meirgeach "Is tú an fear is fearr a bhuail fós riamh liom. ná tógfaimís sos cómhraic, ba mhaith an rud suan." "Sos ná suan ní thógfem" adubhairt Oscar "chun go dtuitfidh duine éigin againn le na chéile." Dhruideadar le 'na chéile airís agus maidin an cheathramhadh lae bhí sé marbh ar an bpáirc aige Oscar. Tháinig bean mheirgeach agis Ailbhe gheal. Lean sí meirgeach chun go bhfuigheadh sí párdún agus go ndéanfadh sí síothcháin eatortha agus bhí meirgeach marbh roimpi.