Scoil: Thomastown Convent (uimhir rolla 16028)

Suíomh:
Baile Mhic Andáin, Co. Chill Chainnigh
Múinteoir:
An tSr M. Lelia
Brabhsáil
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0858, Leathanach 127

Tagairt chartlainne

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0858, Leathanach 127

Íomhá agus sonraí © Cnuasach Bhéaloideas Éireann, UCD.

Féach sonraí cóipchirt.

Íoslódáil

Sonraí oscailte

Ar fáil faoin gceadúnas Creative Commons Attribution 4.0 International (CC BY 4.0)

  1. XML Scoil: Thomastown Convent
  2. XML Leathanach 127
  3. XML “Clothes Made Locally”
  4. XML “Bread”

Nóta: Ní fada go mbeidh Comhéadan Feidhmchláir XML dúchas.ie dímholta agus API úrnua cuimsitheach JSON ar fáil. Coimeád súil ar an suíomh seo le haghaidh breis eolais.

Ar an leathanach seo

  1. Níl tú logáilte isteach, ach tá fáilte romhat tras-scríobh a dhéanamh go hanaithnid. Sa chás seo, déanfar do sheoladh IP a stóráil ar mhaithe le rialú cáilíochta.
    (ar lean ón leathanach roimhe)
    Conas tras-scríobh a dhéanamh »
    Má chliceálann tú ar an gcnaipe sábhála, glacann tú leis go mbeidh do shaothar ar fáil faoi cheadúnas Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License agus gur leor nasc chuig dúchas.ie mar aitreabúideacht.
  2. In olden times people made wheaten, oaten or barley bread. Flour was and still is ground locally. Some of the older inhabitants of this district remember querns.
    The ingredients used in making wholemeal bread were wholemeal, salt, soda and milk. In making barley bread, barley meal, salt, soda and milk were used. Some times if milk was not plentiful water was
    (leanann ar an chéad leathanach eile)
    Tras-scríofa ag duine dár meitheal tras-scríbhneoirí deonacha.