Scoil: Áth na Líonta, Malla

Garraí na gCaorach, Co. Chorcaí
D. Ó Cochláin

Ar an leathanach seo

1. imBaile [?]Pilibin timceall 60 bl. o shin - bhí leanbh cuple blian d'aois Táinig bean [?] isteach agus d'overlooked sí an leanbh Cuaid matair an leinb go dtí an charm setter feacaint an bfeadfad sé aon rud do deanamh (seana athair leanbhí Donncadh [?] an gaba anso) nior tog si an leanbh ann.
    Nior dein sé ao' rud an cead turuis agus cuaidh si airis.
    Dubairt sé gur overlooked [?] agus go bfeadfad sé an bean a dein e a theasbáint san uisce sa bháisin ar an driosuir.
    Nior theastig e sin uaithe amh. Ansan dubairt sé an sgeal a leathad timceall agus go dtiocfad na mna timceall ann cun Dia a beannead a rád. agus do dtiocfad an bhean cionntac com maith leo.
    Thángadar go léir agus an bean cionntac leo. san neomat a dubairt si D. a beannead
      1. cleachtais osnádúrtha