Scoil: Moymore, Sráid na Cathrach (uimhir rolla 12036)

Sráid na Cathrach, Co. an Chláir
Séamus Ó Frighil

cailigin "mura bhfuil téigir a iarraidh.Dimthig an cailigin "go dtí an tobar agus d'airigh sí guth a rádh "nuair a raghadh tú abhaile anois abair leis an caileacha go bhfuil Cnoc Meadha fé theine.
    Rithfeadh siad amach annsan.Ta uisge na gcos istigh agut agus caith amach é.Tá ciscinín plúr agut bain pionse as .Fág an scuab in a áit féin.Fágh an t-lú in a áit féin .Tá gráinín min agut agus tóg pinse as Codail an teine Cuir an glas ar an doras agus téighir a codladh.Nuair thiocfadh siad arís abair leo dul abhaile.Tháinig siad agus dubhairt sí leó dul abhaile go raibh sí ina codhladh."Scuabaín léig isteach me arsa caileach an dá adhairce ."Ní fhéadfainn "arsa an scuab"tá mé in mo áit féin "Cistinín plúr leig isteach mé"£Ní fhéadfainn arsa certinín plúr tá pinse asam "Gráinín beag min leig
    AT0501*: “The Fairy Hill is on Fire!”
    Aine Ní Chonmhara