Scoil: Cuar an Chláir (B)

Cuar an Chláir, Co. an Chláir
Liam Ó Lioghda

About sixty six years ago a man named Michael Talty found a golden candle stick in the cliff of Glasscloune. It was two feet high and it was covered with Plush in the sides and two Plush strings hung off of the sides of it.
    The man did not keep it. He took it back to the priest and he said that he would send it to Rome.

Tá ceithre toibreacha beannuithe sa pharóiste seo.

Tá ceithre toibreacha beannuithe sa pharóiste seo. Tá ceann tímcheall leat mhíle o dheas on gCríoc. Sé an ainm atá air ná tobhar Naoimh Maighreadh. Tá ceann i gCill Mac Dubhain. Ta ceann i dThir na gClocán timcheall ceamhthrú míle o Cuar a Claír agus tobar Naoimh Sheanaín.
    Tá ceann eile in Dromelithe timcheall trí míle tiár chuaidh ó Cuar A Cláir agus sé an ainm ata air na tobar Naoimh Muire. Tá sgúil [?] mar gheall ar duine a leighiseadh. Tháinig dtar ann agus dein sé turas. Chuaidh sé abhaile in a cárr. Leím sé as agus shiubhal se abhaile. Cuaidh duine eile ann le madaí croise. Dein se turas agus d'fhág se na madaí croise ag an dtobar agus shiubhal sé abhaile. Bhí na madaí croise go cúpla blian
    Mrs Charles Cullinan
    Dangananella East, Co. an Chláir