Scoil: Leitir Uí Cheallaigh, Sráid na Cathrach

Letterkelly, Co. an Chláir
Seosamh Devitt

Ar an leathanach seo

1. Bhí buistéir imbaile airithe fadó agus bhí aige an dlighe a chuir ar aoinne a thabharfad an deis dó. Bhí fear dlighe san mbaile chéadhna agus bhí madra bhreadaig aige. Lá amháín bhí an madra ag gabháíl thar siopa an bhuistéara agus isteach leis agus do goid sé píosa feóla, Chonnaic an bhuistéir é agus é ag dul amach agus as go bráth leis go dtí an fear dlighe. Bhí seisean na oifig ag sgríóbhadh nuair a bhuail an buistéir isteach. "Cad ab áíl leat díóm arsan bhfear dlighe, "Comhailre (?) arsan buistéir, "Goid madra píosa féola as mo shiopa agus tá fhios agam cé leis é agus an féidir liom a luach d'éíleamh air. "Is féidir go cinnte arsan fear dlighe, bheul is leatsa an madra agus tá
    AT1589: The Lawyer's Dog Steals Meat