Scoil: Doire / Derrew (uimhir rolla 14624)

Na Doiriú, Co. Mhaigh Eo
Caitlín Bean Uí Maolalaidh
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0092H, Leathanach 06_016

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0092H, Leathanach 06_016

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    amach acht deatach. Sheas an fear tamhall go bhfheicfid sé an deatach agus chuala se glór agus diompuig sé thart agus céard a chifidh sé acht fathach mór agus diarr sé air cé as a dtánaig sé agus dubhairt sé go dtanaigh sé as an buidéal as an buideal agus dubhairt sé go raibh droc dearbhrathair aige agus gur chuir se mé suas ins an buidéal sin agus chaith se mé amach sa bfairrge agus marach tusa bhéinn annsin go bráth agus anois tibhraidh mé aon rud is mian leat nuair a fuair tú mé. Fan go rachaidh mé abhaile agus iarraidh mé ar mo bhean céard a gheobhfaimís. Chuaidh sé abhaile agus
    Séamus de Búrca
    Coill Fháil, Co. Mhaigh Eo