Scoil: Doire / Derrew (uimhir rolla 14624)

Na Doiriú, Co. Mhaigh Eo
Caitlín Bean Uí Maolalaidh
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0092H, Leathanach 06_031

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0092H, Leathanach 06_031

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    a posadh an prionnsa agus an inghean ab óige agus bhí scacht lá bainis an agus an la deireadh níos fearr na an céad lá. Cuala mé é í gcaoí eile.
    Nuair a (cuala mé) tháinaich an frog isteach níor thug an cailin an pláta dí acht do lean an frog í í ngach uile áit agus bhí fearg mór uirthí.
    An lá seo nuair a bí sí istig ina leabaidh leim an frog isteach thuicé agus bhí an méid sin fearg uirthi gur beir sí uirthe agus ghur chaith sí inaghaidh an balla é agus céard a tarla act nár iompuigh sé isteach chuig prionnsa áluinn.
    Draoidheacht óigean a cuireadh
    Séamus de Búrca