Scoil: Glashaboy (uimhir rolla 10569)

An Ghlaise Bhuí Thuaidh, Co. Chorcaí
Liam Ó Leighin

Ar an leathanach seo

1. 1) Ní ceart sgáth fearthainne do chur ós do cionn istig i dtigh. Ma cuireann ní fhasfaidh tú a thuille
    2) Má bhíonn tú istigh i siopa a's má thuiteann sgáth fearthainne as do láímh ní cheart duit féin cromadh agus é a phiocadh suas. Ba ceart duit iarraidh ar duine eile a bhíonn sa t-siopa é a phiochadh suas duit
    3) Má thuiteann tú i Roilig cómhartha é sin go bhfaghaidh tú bás i gcionn tamaill bhig
    4) Ní ceart dhuit tosnú ar aon obair nua Dia Luain mar nac mbeadh an Ráth ort ar feadh na seachtmhaine
    5) Má tá siopa agat ní cheart duit aon airgead do dhíol amach go bhfaghann tú airgead éígin isteach i dtosach
    Liam Ó Leighinn
    Múinteoir (Léirítear teidil na ngairmeacha i mBailiúchán na Scol sa bhunteanga inar cláraíodh iad)